برنامه ریزی برای امتحان دی ماه رشته انسانی
- دسته بندی: لایف استایل کنکوری
- نویسنده: مرضیه شیخ
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
- انتشار:
- بروز شده در: ۲۱ آذر ۱۴۰۳
۲۰ گرفتن برای یک دانش آموز قوی انسانی کار سختی نیست و اگر نمرهای غیر از این بگیرد باید تعجب کرد!
با این حال همیشه “دو اشتباه مهلک” باعث از دور خارج شدن دانش آموزان قوی می شود؛ مخصوصا که دوران امتحانات دی ماه یک فرصت طلایی برای دانشآموزان قوی به حساب میآید؛ چون علاوه بر اینکه مهارت تشریحینویسیشان را برای گرفتن نمرۀ ۲۰ در تکتک دروس به چالش میکشند، میتوانند دروس حفظی و حجیم رشته انسانی را به نحوی جمعبندی کنند که تا خرداد ماه دیگر نیاز به مرور اساسی پیدا نکنند! فوقالعاده نیست؟
دانشآموزان قوی برای گرفتن نمره ۲۰ در امتحانات نیاز به تلاش خیلی عجیب و غریب ندارند و با یک مرور اصولی میتوانند بهترین نمره ممکن را بدست آورند، بنابراین اولین اشتباه مهلکشان این است که “وقت اضافهای که دارند را تحت عنوان استراحت پاییزی، صرف دیدن فیلم یا خوابیدنهای غیر ضروری میکنند”. اشتباه مهلک دوم درست بر عکس ماجرای اول است، یعنی “زمان خیلی زیادی را برای هر امتحان اختصاص میدهند و از پتانسیل تعطیلات دی ماه حداکثر استفاده را نمیکنند.”
با مشاوره کنکور الورتبه همراه باشید.
بهت تبریک میگم، تو در بهترین صفحه ممکن آمدهای تا یاد بگیری:
- چطور با کمترین زمان ممکن همۀ درسها را ۲۰ بگیری.
- علاوه بر آماده شدن برای امتحاناتت چه کارهایی باید انجام بدهی.
- به چه صورت زمان زیادی که در اختیار داری را بین امتحاناتت تقسیم کنی.
و نکات دیگری که تشویقت میکنم ادامه بلاگ را تا انتها بخوانی تا همگی را یاد بگیری 🙂
فهرست م
فهرست مطالب
Toggleچند تا از معیارهای دانشآموز قوی را داری؟
اول از همه باید بدانیم که دانش آموزی که از نظر سطح علمی به او می گوییم دانش آموز قوی چه ویژگی هایی دارد:
۱_در اجرای برنامه اش صبوری و تحمل بالایی دارد، یعنی حتی اگر یک روز خسته باشد یا حتی حال روحی خوبی نداشته باشد، باز هم به اجرای برنامه اش متعهد است.
۲_معمولا ساعت مطالعه این دانش آموز در روزهایی که مدرسه نمی رود بالای ۸ ساعت است و درس هایش را بلد است و فقط نیاز به مرور دارد.
۳_تعداد تستی که حل می کند در روزهای تعطیل بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ تست است.
۴_ او درسنامه کتاب کارهایش را خوانده، و رسما درس نخوانده ای ندارد یا اگر هم دارد خیلی کم است مثلا در حد چند صفحه.
اگر با معیارهای بالا فاصلۀ زیادی داری، اصلا نگران نباش! الورتبه برای همۀ دانشآموزها متناسب با سطحشان بلاگ آموزش بهترین برنامهریزی آماده کرده است:
{ لینک بلاگ دانش آموز متوسط}
{ لینک بلاگ دانش آموز ضعیف}
بهترین استراتژی آماده شدن برای هر امتحان دی ماه:
در این دوره بهترین روشی که برای مطالعه می توانی ستفاده کنی، روش ۸۰_۲۰ است! یعنی چه؟
یعنی ۸۰% فرجهای که داری را باید برای نزدیکترین امتحانت قرار بدی و ۲۰% مابقی را برای امتحانهای بعدیاش استفاده کنی.
مثلا فرض کن امتحان پیش رویت علوم و فنون است و برای خواندنش ۲ روز زمان داری، ۸۰% وقتت را اختصاص به خواندن علوم و فنون بده و۲۰% باقی مانده را یک درس دیگر بخوان. اصولاً درسی که برایت نیاز به تکرار و حل سوالات بیشتری دارد یا خودت حس می کنی که هنوز تسلط کافی در آن نداری را باید اولویت قرار بدی.
*در این روش در نظر داشته باش که تو باید زمان کافی برای مطالعۀ امتحان اصلیات را داشته باشی و فقط در صورتی که زمان اضافه آوردی، درس دیگری بخوانی.
اگر زمانت برای یک امتحان کم بود و نتوانستی در کنار خواندن امتحان اصلیت برای مطالعه درس دیگری برنامه ریزی کنی،، روش بقچه ای برای تو بهترین گزینه است.
در این دوره تست هم می توان زد؟
از آنجایی که اخیرا اهمیت و تاثیر امتحانات نهایی برای دانش آموزان بیشتر از قبل پر رنگ شده، تاکید ما بر تشریحی خوانی است. چرا که روش مطالعه برای امتحان تشریحی در مقایسه با یک آزمون تستی بسیار متفاوت است.
در موارد استثنایی اگر روی مباحث یک امتحان مسلط بودی و نیاز به استفاده از روش ۸۰_۲۰ را هم نداشتی، می توانی وقت اضافه خود را صرف حل تست مروری کنی و به جمع بندی همان درسی که از آن امتحان داری بپردازی.
اگر نیاز دارید با انواع تست زنی اشنا شوید به وبلاگ مربوطه مراجعه کنید.
اگر درسی را تمام نکرده بودی از این استراتژی استفاده کن:
اگر صفحاتی که باقی مانده است نیاز به دانستن هیچ پیش زمینه ای ندارد، یعنی لازم نیست درس های قبلی را برایش مطالعه کنی تا آن مطلب را متوجه شوی، اول از همه سراغ این صفحات برو و مطالعه شان کن تا خیالت راحت شود. در غیر اینصورت صبر کنی تا درس های پیش نیازش را بخوانی و بعد سراغ مطلب باقی مانده بروی تا خوب برایت جا بیفتد.
ساعت مطالعه مان چقدر باشد؟
از آنجا که تو از نظر سطح علمی در رده بالایی قرار داری، منطقی است که ساعت مطالعه بالای خود را حفظ کنی و همچنان افزایش هم بدهی .پس حتما سعی کن در تایم امتحانات ساعت مطالعه ات از ۸ ساعت کمتر نشود.
ساعت مطالعه نرمال در تایم امتحانات دی ماه برای یک دانش آموز قوی ۸ الی ۱۲ ساعت است.
برای اشنایی بیشتر با اینکه روزی چند ساعت درس بخوانیم کلیک کنید.
مراحل برنامه اصولی که در سطحت باشه:
۱_امتحان تشریحی حل کن!
شاید در باورت اولین مرحله مطالعه برای یک درس، خواندن درسنامه باشد، اما توجه کن که تو از نظر سطح علمی قوی هستی و قبلا درسنامه های دروس را خوانده ای، پس اول سوال حل کن و اشکالاتت را شناسایی کن، بعد از آن سراغ مطالعه درسنامه برو.
۲_ درسنامه بخوان.
بعد از پیدا کردن اشکالاتت از هر مبحث، سراغ درسنامه همان برو و شروع به مطالعه کن تا به تسلط ۱۰۰ برسی.
در درجه اول درسنامه کتاب درسیت را حتما مطالعه کن و اگر حس کردی نیاز است بیشتر از کتاب درسی آموزش ببینی تا بهتر مطلب برایت جا بیفتد سراغ درسنامه کتاب کارت هم برو.
۳_حل نمونه سوال با سطح بالا:
اینجا نوبت این است که خودت را به چالش بکشی و ببینی نسبت به مطالبی که مطالعه کرده ای چقدر مسلط هستی.
۴_جمع بندی نهاییت را انجام بده.
از روش تورق سریع برای جمع بندی هر امتحانت در ساعت های پایانی مانده استفاده کن؛ یعنی به هر صفحه که میرسی آن را یک نگاه چشمی بینداز و نکات مهمش را در ذهن مرور کن و سپس سراغ صفحات بعدی برو و این روند را با سرعت ادامه بده.
برای پیدا کردن جواب چگونه جمع بندی کنیم کلیک کنید.
چرا دردسر این همه برنامهریزی پیچیده رو به جون بخری؟
اگر تا پایان بلاگ را خوانده ای و هنوز در ذهنت این میگذرد که نکند در نهایت برنامه ای که برای خودم میچینم درست نباشد و نتیجه ای نگیرم! یا اینکه در مدیریت حجم کتاب های رشته انسانی و تقسیم این حجم بر زمان هایت مشکل داری و سردرگمی، پیشنهاد می دهم که برای امتحانات دی ماهت از تیم الو رتبه مشاوره یک ماهه بگیری. چون یک تیم حرفه ای است که برای هر رشته مشاوران تخصصی خود را پرورش داده است. در اینصورت در این یک ماه دیگر دغدغه برنامه ریزی نداری و فقط بروی مطالعه و تسلط روی مباحث مختلف تمرکز می کنی.
شما می توانید برای یادگیری نکات مشاوره ای کنکور به وبلاگ هایی که تیم الورتبه برای شما اماده کرده است سر بزنید.