ثبت نام در طرح مشاوره الورتبه

دروغ‌های پیج‌های مشاوره اینستاگرام

این مطلبو تو

7 دقیقه

بخون !

دروغ های پیج های مشاور اینستاگرام

آب نخور چون باعث سرطان مثانه می‌شود. امشب عمه‌ام هر آنچه از پیج‌های اینستاگرام خوانده بود را طوری ادا می‌کرد انگار که منشور کوروش هستند. در دنیای امروزه، هرچیزی که ذره‌ای بتوان از آن کسب درآمد کرد، پتانسیل درآمیختگی با دروغ و کلاهبرداری را دارد. در برخی از این زمینه‌ها فقط مسائل مالی ما در خطر نیستند بلکه زندگی و وقت ما نیز به تاراج برده می‌شود. در بین این همه پیج اینستاگرامی، کدام پیج‌ها صادق‌ترند؟ کدام پیج را می‌توان با خیال راحت خواند طوری که به آینده و روند موفقیت در کنکور و نهائی تو آسیبی وارد نکند؟ در این مقاله به بررسی ویژگی‌های این صفحات مجازی اشاره خواهیم کرد.با تیم مشاوره کنکور ما همراه باشید.

📷 اینستاگرام چیست و چگونه عمل می‌کند؟

سوال خوبی است. اینستاگرام فضایی رندوم است که در بین انبوهی از اطلاعات، بصورت اتفاقی، سهمی از مطالبی که شما قبلاً به آنها علاقه نشان داده‌اید را به شما نشان می‌دهد. بطور مثال، تو یک دانش‌آموز هستی و طبیعتاً علاقه بیشتری به یک ویدئوی کوتاه راجع به حل یک مسئله ریاضی دارید تا یک ویدئوی طولانی در رابطه با گونه‌های انقراض یافته در شمال غرب رشته کوه هیمالیا در حالی که یک جغرافی‌دان یا یک اکولوژیست به این ویدئوی طولانی علاقه بیشتری دارد. طبق این اصل و با هوش مصنوعی قدرتمند اینستاگرام، به مرور ویدئوهای بیشتری از موارد مورد علاقه‌ات به تو نشان داده خواهد شد. از طرفی صفحاتی که سلیقه شبیه به تو را دارند نیز در دسترست قرار خواهد داد. اینجاست که امکان گرفتار شدن به دروغ‌های پیج‌های قلابی، می‌تواند خطر ساز شود.

🤥 چرا نشر اطلاعات غلط در برخی پیج‌ها انجام می‌‍شود؟

در راستای تولید یک محتوای ایده‌آل و درست از نظر علمی و عملی، هزینه بخصوصی باید پرداخت شود، لذا برخی موسسات و مراکز بجای صرف این هزینه برای تولید محتوای درست و واقعی، با محتوایی که با ذهن مخاطب (تو) بازی می‌کند، کار خود را پیش می‌برند. به این صورت می‌توانند دنبال‌کننده‌های بیشتر و بازدیدهای بیشتری داشته باشند و از این طریق می‌توانند درآمد بهتری کسب نمایند. این پیچ‌ها با دنبال کردن صفحات دارای اصول و محتوای درست، خود را در رده صفحاتی قرار می‌دهند که هوش مصنوعی اینستاگرام، آنها را به تو معرفی خواهند کرد و اینگونه است که از همه جا بی‌خبر میایی که چند پست خنده‌دار ببینی و کمی حالت خوب شود، اما در وسط این اتفاقات، اطلاعات غلطی از این پیج‌ها دریافت خواهی‌کرد. این اطلاعات می‌توانند به دلایل زیر نشر پیدا کنند:

الف) تبلیغ برای موسسات و کتاب‌های نامعتبر

ب) نشر اخبار غلط برای ایجاد نگرانی بی‌مورد در دانش‌آموزان و ترغیب آنها به هدف مد نظر پیج

ج) فروش جزوات با قیمت‌های بسیار بالا با ارائه آمار نادرست درباره تاثیر جزوات بر دانش‌آموزان رتبه برتر

💁‍♂️ روش‌های نشر اطلاعات غلط کدام‌اند؟

برای نشر یک خبر یا یک تبلیغ نامعتبر انواع و اقسام روش ها وجود دارند، از جمله ادعای توخالی که یک فرد شاخص، با خدمات آنها به موفقیت رسیده‌است، تخریب رقبا برای برتر نشان دادن خود، تخفیفات با سبک بلک فرایدی ایرانی، روان شناسی زرد، استفاده از ابزارهای نامتعارف و کلمات ناهنجار  و غیره. حال برای شناخت این عوامل، در ادامه به بحث خواهیم پرداخت:

سوء استفاده از افراد شاخص

در این روش، موسسه با پرداخت هزینه بالا به یک رتبه برتر یا یک دبیر مطرح یا حتی یک شخص عادی که بصورت الکی، مدال رتبه برتر به او داده‌اند، او را وارد صحنه کرده و از زبان او، از سیستم و موسسه خود تعریفات بی‌خود و بی‌جهت و بی‌اساس می‌سازد بدین صورت که: «بله! من با مطالعه جزوات شب امتحانی موسسه گوسفندچران گستر توانستم یک شبه تمام دروس نهائی را ۲۰ بگیرم». این بخش از کلاهبرداری را نمی‌توان به سادگی، رو کرد. یعنی عملاً شما نمی‌توانید ثابت کنید که آیا واقعاً این فرد با خواندن این کتاب‌ها رتبه برتر شده است یا نه. با این حال، در اکثر اوقات، موسساتی که به این روش می‌پردازند، صادق هستند و خود شخص رتبه برتر، بصورت واقعی، با کمک گرفتن از آنها توانسته است به موفقیت خودش دست پیدا کند.

تخریب رقبا

در این روش با استفاده از روش‌های خلاف منطق (مغلطه)، سعی می‌شود که تیم‌های همکار سرکوب شوند و مخاطب از تحقیق در رابطه با آنها سرد شود. بطور مثال؛ « آزمون‌های موسسه شاهین نشان، جامعه آماری بالایی دارند اما طبق تحقیقات تیم آنالیز ما (همش الکیه! کو تیم آنالیزت داداش؟) فقط ۱ هزارم درصد از دانش‌آموزان این آزمون‌ها در کنکور موفق به کسب رتبه برتر شده‌اند در حالی که موسسه ما با جامعه آماری بسیار کمتر، حدود ۱۰ درصد قبولی داشته است (خب اولاً برای تیم رقیب، فقط رتبه برترها حساب شده ولی برای خودتون هرکی قبول شده حساب شده. دوماً موسسه شما از اولش هم فقط به کسایی اجازه آزمون میداد که توی آزمون های موسسات دیگه، ترازهای بالایی داشتند). بصورت کلی، در این روش، از یک عیب خود، چشم‌پوشی می‌شود و همان عیب با بیانی دیگر به طرف مقابل انتقال داده می‌شود. استفاده از واژه‌های مبهم و یا دارای ایهام در این روش، بسیار شایع است.

یک پیج معتبر، با وجود رقبا و محدودیت‌های زیاد، با تکیه بر سطح توانایی خود، به مخاطبینش سود می‌رساند.

تخفیفات به سبک بلک فرایدی ایرانی

به مناسبت روز جهانی زنجبیل، ۲۵ درصد تخفیف شامل کتاب‌های موسسه “چاپ شغال” شده است. الان قیمت چقدر است؟ بله ۷۵۰ هزار تومان. قبل از تخفیف چقدر بود؟ بله همان ۷۵۰ هزار تومان اما در حال حاضر ابتدا عدد ۱ میلیون تومان نوشته می‌شود و بعد روی آن خط کشیده می‌شود و برای ترغیب به خرید، نوشته می‌شود که قیمت از ۱ میلیون تومان به ۷۵۰ هزار تومان رسیده است. سوالی که باید پرسیده شود این است که این تخفیفات، آیا یک دلیل خوب دارند یا فقط برای ترغیب مشتری به خرید آنها گذاشته شده اند؟ سوال دیگر این است که ارزش خود کتاب در واقع چقدر است و چقدر می‌تواند روی تحصیلات یک شخص، اثرگذار باشد؟

روان شناسی زرد

در این روش، محتوای پیج بصورتی تهیه و تدوین می‌شود که خواننده یا بیننده را بی‌خود و بی‌جهت امیدوار می‌کند. حرف‌های انگیزشی بی‌معنی که در نگاه اول بسیار زیبا می‌آیند و مخاطب حس می‌کند که «وااای من چقدر به شنیدن این حرفا نیاز داشتم» اما بعد از شروع به اعمال راهکارهای گفته شده، مدام در چرخه پسرفت گیر کرده و بیرون نمی‌آید. در این روش، آنچه شما می‌خواهید که بشنوید به شما گفته می‌شود، صرف نظر از اینکه واقعی است یا فقط خیال و رویا. در این مسیر، شما با شنیدن خواسته‌هایتان، کم کم اعتماد می‌کنید و پس از این گفته‌ها، هرچه بگویند، شما به گوش جان می‌پذیرید و همین، می‌شود شروع یک چرخه بی‌پایان از اشتباهات و کوتاهی‌ها.

کلمات و گفتار ناهنجار

در حال حاضر، متاسفانه، ادبیات سخیف و پر فحش و ناسزا بسیار پرکابرد شده‌اند. در این میان، پیج‌های مشاوره‌ای هستند که با استفاده از این روش‌ها، احساس صمیمیت کاذبی ایجاد می‌کنند بطوری که غالب مخاطبین بر این حس گماشته می‌شوند که «بله! این مشاوره همون چیزیه که میخواستم! الان دیگه میرم باهاشون حال میکنیم و کل تایم مشاورمون میشه شوخی و خنده». این در حالی است که یک تیم متبحر می‌تواند بدون استفاده از ابزارهای ناهنجار، با تکیه بر توانایی و علم و کار تیمی خود، بهترین نتیجه را برای مخاطب خود به ارمغان بیاورد.

🕵️‍♂️ چگونه یک پیج معتبر را بشناسیم؟

خب خب خب! طبق گفته‌های بالا، حال می‌توان یک پیج معتبر را از پیج نامعتبر با توجه به موارد زیر، تشخیص داد:

  • صاحبان یا مشاورین موسسه، خودشان به تولید محتوایشان بپردازند یا اگر از فرد شاخصی کمک می‌گیرند، برای اثبات ارتباط موسسه و شخص، مدرک داشته باشند:
    • جناب آقای خسروپرویزیان، همانطور که میبیند، در سال ۱۴۰۳، یازده آزمون این موسسه را با ترازهای رو به رشد، تجربه کرده‌اند و حالا به رتبه تک‌رقمی کنکور امسال رسیده‌اند.
  • پیشی گرفتن و قیاس خود موسسه با رقبا، با دلایل منطقی باشد و برای هر خبر یا آماری، دلیل و مدرکی واضح بیان شود. این قیاس باید بدون تمسخر یا کنایه باشد. در ضمن، رقابت باید همواره همراه با هاله‌ای از همکاری باشد. در این صورت است که با پیشرفت یکی از طرفین، دیگری هم ترقی خواهد کرد.
  • اگر بر محصول یا مشاوره، تحفیفی اعمال می‌شود، تخفیف واقعی باشد. برای ایجاد قیمت کمتر نباید از کیفیت محصول هم کاست. برخی از موسسات، نصف کتاب کمک درسی منتشر خود را کم می‌کنند و بعد می‌گویند که کتاب ما قیمتش نصف شده است که شما بتوانید آن را راحت تر تهیه کنید.
  • در صورت استفاده از روش‌های روان‌شناسی، از این روش‌ها برای کاهش مشکلات مخاطب استفاده شود و حتماً باید از دید یک شخص آگاه به روان‌شناسی دانش‌آموز و نوجوان، انجام شود.
  • سخن، ادبیات و رفتار نشان داده‌شده در محتوا، مناسب سن و شخصیت مخاطب باشد و با هنجارهای اجتماعی همسو باشد

با این معیارها، حالا با دیدن یک پیج مشاوره میتوانی به آسانی بفهمی که آیا معتبر است یا خیر.

پیج اینستاگرام الورتبه را حتما چک کنید.

درباره نویسنــده
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

برای سهولت در دسترسی به کانال تلگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد کانال تلگرامی شوید

برای سهولت در دسترسی به پیج اینستاگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد پیج ما شوید