ثبت نام در طرح مشاوره الورتبه

قهوه برای کنکوری ها

این مطلبو تو

8 دقیقه

بخون !

قهوه برای کنکوری ها

یک دوست خوب یا یک دشمن بد؟ اولین دقایقی که قهوه می خوری انرژی ات خیلی زیاد است و انگار که می خواهی کل روز را درس بخوانی،تمرکزت خیلی زیاد شده ولی رفته رفته از هیجانت کم می شود و دوباره آن کوفتگی و خستگی برمی گردد،با این نوسان های انرژی، آیا  خوردن قهوه واقعا انتخاب درستی است؟عین هرچیز دیگری قهوه هم اصولی دارد که آگر آنها را ندانی این نوشیدنی محبوب برایت کلی مشکل درست می کند و کلی آسیب بهت می زند.در این بلاگ قصد داریم فایده ها ضرر های قهوه را باهم دیگر بررسی کنیم پس از دستش نده!

☕ چرا کنکوری ها به قهوه روی می آورند؟

بسیاری از دانش آموزها کنکوری از حجم درس ها و ساعت مطالعه های بالا کلافه می شوند و دنبال راهی می گردند که تمرکز خودشان را بالا نگه دارند و انرژی شان افت نکند،گاهی این افت انرژی خودش را به صورت خواب آلودگی نشان می دهد که اوضاع را بسیار خراب تر می کند.قهوه  به علت کافئینی که دارد مستقیما روی سیستم عصبی اثر می گذارد و واکنش هایی را راه می اندازد که در نهایت باعث می شود انرژی بالا برود و خستگی کمی کمتر حس شود.برای همین است که قهوه در ساعات پر از خستگی روزها می تواند یک تقویت کننده و کمک کننده خوب محسوب شود.

البته حواست باشد کار اصلی قهوه برطرف کردن خواب آلودگی نیست،اینجوری نباشد که هر موقع خوابت گرفت سراغ قهوه بروی چون که این کار به شدت مضر است.کار اصلی قهوه افزایش انرژی است!

🤔 قهوه کجاها بدردت می خورد؟

قبل از اینکه برویم سراغ فایده های قهوه حواست باشد،که هرچیزی اندازه ای دارد،زیادیش آسیب زننده است و کم آن بی فایده!

افزایش تمرکز و هوشیاری

یکی از بزرگترین کمک ها قهوه این است که کمک می کند هوشیار تر باشی،اگر بعد از چندین ساعت مطالعه تمرکزت را دست دادی یا داری برای یک امتحان سخت می خوانی قهوه می تواند یک راهکار موثر برای حفظ تمرکز باشد.

افزایش انرژی و کاهش خستگی

خستگی جز جدایی ناپذیر درس خواندن است،قطعا بعد از چند ساعت مطالعه احساس خستگی می کنی،یا اینکه در آغاز صبح بعد از بیدار شدن هنوز هم حس خستگی داری و این مانعی برایت می شود که نتوانی از پتانسیل خودت استفاده کنی.کافئین موجود در قهوه می تواند حس خستگی را کمتر کند و به تو انرژی بیشتری بدهد.همچنین بعد از بیدار شدن از خواب یا در میانه روز که خواب آلودگی غالب می شود می تواند حس خوابت را کم کند.

بهبود خلق و خو

وقتی استرس و فشار امتحان روی تو است قهوه می تواند برای کاهش این حس ها مفید باشد.کافئین می تواند سطح دوپامین مغز را افزایش دهد که موجب حس سرخوشی و انگیزه می شود.پس وقتی که بخاطر فشارها عصبی شدی و استرس گرفتی کمی قهوه م تواند بسیار کمکت کند.

📛 ضررهای قهوه را بشناس

تمام مواردی که در بالا برای قهوه گفتیم اگر درست رعایت نشود و باعث شود قهوه را بیش از اندازه مصرف کنی دردسر هایی را درست می کند که به آنها می رسیم.

اضطراب و بی قراری

همانطور که مقدار کم قهوه حس سرخوشی به تو می دهد مقدار زیاد آن باعث اضطراب و بی قراری می شود.این اثرات می تواند تمرکز تو را خیلی کم کند،عصبی ات کند و در مواردی تو را در کار هایت شتاب زده و عجول کند.بر روی بدنت هم می تواند باعث لرزش دست،پرش چشم،افزایش ضربان قلب و تندی نفس و عرق سرد شود.این موارد موقع حل سوال و درس خواندن بسیار آزار دهنده هستند.

مشکلات گوارشی

قهوه ی زیاد می تواند بسیار روی معده و گوارش تو اثر بگذارد.برخی از مشکلات کبدی و برخی از مشکلات معدوی مثل رفلاکس در اثر مصرف زیاد قهوه به وجود می آیند.همچنین خود اضطراب که می تواند ناشی از مصرف زیاد قهوه باشد خودش باعث تشدید رفلاکس معده می شود.پس باید حواست باشد که قهوه زیاد مصرف نکنی و همچنین با شکم خالی قهوه نخوری.

اختلال خوب و کاهش کیفیت آن

این شایع ترین عارضه ی قهوه و کافئین است،که دلیل به وجود آمدن آن این مصرف نا به هنگام و بی رویه قهوه است.اگر در ساعات شب قهوه مصرف کنی دچار مشکل خواب می شوی و حتی اگر به رختخواب هم بروی مغزت باز بیدار است و اجازه نمی دهد که بخوابی.خواب بسیار برای مغز ضروریاست و کم خوابی و بی خوابی می تواند عملکرد شما را هنگام مطالعه بسیار کاهش دهد.

وابستگی به کافئین

وقتی تو مقدارهای مجاز قهوه را جدی نگیری و تعداد وعده های قهوه را زیاد کنی بدنت به کافئین عادت می کند،برای ثابت نگه داشتن انرژی روزانه مجبوری قهوه مصرف کنی و اگر در همان مقدار هم باز احساس خستگی کنی به قهوه بیشتر روی می آوری و اینطوری مقدار قهوه ات در روز بسیار زیاد می شود.این وابستگی به قهوه اثرات مخربی مثل اضطراب و بی خوابی و تمام چیزهایی که گفتیم را چندین برابر می کند.همچنین ترک کردن ودرست کردن این عادت خودش کار سختی است و بسیار می تواند اذیت کننده باشد.

💀تا این نکات را نخواندی قهوه نخور!

مزایا و معایب قهوه را فهمیدی،حالا باید بدانی که چجوری قهوه بخوری تا بهت کمک کند:

معتدل مصرف کنید

قهوه نباید برایت یک عادت شود،زیرا اینطوری اثرات مخربش همیشه همراهت خواهند ماند.باید حواست باشد که مقدار قهوه از حد مجاز آن در روز بیشتر نشود.مقدار مجاز و معتدلی که پیشنهاد می شود یک یا دو فنجان(یا به قول معروف یک یا دو شات اسپرسو سینگل) است.این مقدار برای انرژی روزانه کاقی است و خطرات جانبی زیادی هم برایت نخواهد داشت.

زمان مناسب مصرف کنید

بیشتر مشکلات قهوه برای خواب همین است که بچه ها آن را در زمان نادرست استفاده می کنند.قهوه در ساعات ابتدایی و شروع روز بسیار بهتر است،بعد از صبحانه قهوه بسیار می چسبد و به تو انرژی می دهد که هم روزت را خیلی خوب شروع کنی و هم اینکه خواب از سرت می پرد.اگر عادت داری که بعد از ناهار یک چرت بزنی تا دو ساعت قبلش اصلا سراغ قهوه نرو،همچنین بعد از ساعت شش بعد از ظهر هرچقدر هم که خسته بودی قهوه نخور زیرا که خوابت را به هم می ریزد و ساعات خوابت را بسیار خراب می کند.

آب بخورید.

کافئین خاصیتی دارد که بسیار آب بدن را می کشد و به تو حالت تشنگی می دهد،این کم آبی معمولا با خوردن یک لیوان آب بعد از قهوه جبران می شود.پیشنهاد می شود بعد از قهوه حتما آب بخوری تا موقع درس خواندن احساس خستگی و تشنگی سراعت نیاید.

حواست به وضع بدنت باشد.

یک سری از مشکلات بدنی و جسمی هستند که قهوه آنها را تشدید می کند و می تواند بسیار برای سلامتت خطرناک باشند.نه تنها درس خواندنت را مختل می کنند بلکه باعث می شوند که سلامتت در خظر بیفتد و بدنت بسیار ضعیف شود.این مشکلات شامل اند از مشکلات گوارشی مثل رفلاکس،مشکلات قلبی مثل تپش قلب و فشار خون،مشکلات عصبی مثل پانیک و مشکلات کلیوی مثل زیادی ادرار و سنگ کلیه.

پیشنهاد می شود که اگر این مشکلات را داری اصلا قهوه مصرف نکنی.

قهوه با شکر نه!

سعی کن قهوه را بدون شکر مصرف کنی.قند اضافی درون شکر باعث می شود که انرژی بدنت ناگهانی بالا برود و بعد از مدت کوتاهی ناگهانی افت کند و این برای مدت زمان های طولانی درس خواندن بسیار آزاردهنده است.برای همین  سعی کن قهوه ات شکر کمتری داشته باشد،بهتر است اگر می خواهی قهوه را طعم دار کنی از دارچین یا شیر استفاده کنی.

😴 قهوه جای خوابت را نمی گیرد.

اغلب بچه ها به قهوه به چشم یک راه فرار یا راه درمان نگاه م کنند که بسیار اشتباه است،قهوه درمان خستگی تو نیست و هیچوقت جای استراحت و خواب را نمی گیرد.پس حتما تایم های استراحت را در برنامه روزانه در نظر بگیر تا مغزت یک استراحت درست و حسابی بکند.قهوه فقط انرژی دهنده است و نه درمان،هیچوقت بدنت را مجبور نکن با انرژی قهوه سرپا بماند و از استراحت غافل شوی.زیرا اولین ضرر این کار اعتیاد به قهوه و به دنبال آن بی خوابی و کمبود خواب است که در دراز مدت درس خواندنت را نابود  می کند.

😋 قهوه ات را خوشمزه تر کن.

حقیقتا می توان قهوه را به شکل های مختلفی سرو کرد.اسم های متفاوتی هم دارند،مثل قهوه با یخ آیس امریکانو،قهوه با شیر لاته،قهوه با بستنی افه گاتو و کلی چیز دیگر.پیشنهاد شخصی خودم است که هیچکدام از این سبک ها را استفاده نکنی.به چند دلیل:

  • مزه خوشمزه این سبک ها باعث می شود که به قهوه اعتیاد و وابستگی پیدا کنی.
  • شیرینی در بعضی سبک ها همان حس انرژی ناگهانی را به تو می دهد و آزار می دهد.
  • در بعضی از این سبک ها مقدار قهوه بیشتر از یک یا دو فنجان می شود و تعادل قهوه برای بدنت به هم می ریزد.

پس پیشنهاد می کنم اصلا سمت این روش ها نروی و با همان یک فنجان قهوه انرژی ات را تامین کنی.

💊 مراقب این قرص ها باش.

افئین را می توان به یک حالت عجیب هم مصرف کرد.محصولی تخت عنوان قرص قهوه اخیرا  در بازار رایج شده که همان شکل قهوه است فقط به صورت قرص و صد البته راحت تر.دیگر نیاز به دم دادن قهوه،سرو کردن قهوه  و منتظر ماندن برای آن نیست،این قرص که خودش هم شبیه دانه ی برشته شده ی قهوه است همان اثر یک شات اسپرسو را دارد.اما آیا توضبه می شود؟خیر،زیرا که مصرف پشت سر هم این قرص ها باعث عادت کردن به آن می شود،همینطور این قرص ها دوز بالایی از کافئین را دارند که می تواند در دراز مدت به ما آسیب بزند.

🍵 چای یا قهوه؟کدام بهتر است؟

همانطور که قهوه طرفدارهای خودش را دارد،چای هم بدون هوادار نیست و خیلی از دانش آموزها به چای علاقه دارند.برای افرادی که می خواهند دوز کمتری از کافئین را مصرف کنند و بتوانند آن در وعده های بیشتری نوشیدنی گرم بخورند چای می تواند گزینه ی خوبی باشد.همچنین افرادی که به دلیل مشکلات جسمی کافئین برایشان مضر است.چای سبز که شکل دیگری از چای می باشد هم همینطور.هر دوی این نوشیدنی های گرم مثل قهوه باعث افزایش تمرگز،رفع خستگی می شود.همچنین چای خاصیتی دارد که آرامش را به دنبال می آورد و اضطراب را کم می کند.

توصیه می شود افرادی که بدنشان به قهوه حساس است و به کاقئین زیاد عادت ندارند از چای برای کسب انرژی استفاده کنند.

🥇 شاید قهوه بهترین روش نباشد.

همانطور که گفتیم نباید به قهوه به چشم یک درمان نگاه کنی.قهوه درمان خستگی نیست،قهوه راه دور زدن بی حالی نیست بلکه یک کمک کننده است.گاهی بچه ها به دلیل درس خواندن زیاد از استراحت و خواب غافل می شوند،برای جبران این خستگی ناشی از بی خوابی به قهوه روی می آورند و این کار اشتباه است.قبل اینکه سراغ قهوه بروی اول از لایف استایل خودت مطمئن شو و هیچوقت قهوه را جایگزین خواب نکن.برای دانستن نکات مشاوره کنکوری می توانید به بخش وبلاگ ما مراجعه کنید.

درباره نویسنــده
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

برای سهولت در دسترسی به کانال تلگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد کانال تلگرامی شوید

برای سهولت در دسترسی به پیج اینستاگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد پیج ما شوید