ثبت نام در طرح مشاوره الورتبه

راهنمای انتخاب رشته ریاضی

اموزش انتخاب رشته ریاضی

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

راهنمای انتخاب رشته ریاضی

اموزش جامع انتخاب رشته کنکور ریاضی

اصلی ترین و سرنوشت ساز ترین مرحله پس از کنکور، انتخاب رشته است. پس از اعلام نتایج اولیه، در صورتی که رتبه شما در حد مجاز شده باشد، باید متناسب با علایق و رتبه، انتخاب رشته کنید. این انتخاب شاید یکی از سرنوشت ساز ترین انتخاب های زندگی شما باشد، چرا که مسیر زندگی شما را می تواند تغییر دهد و آینده شما را رقم بزند. انتخاب رشته گروه آزمایشی ریاضی در بین رتبه های ۲ الی ۱۰ هزار، از اهمیت بالاتری برخوردار است.پس نباید از اهمیت آن غافل شوید و باید دقت و تمرکز لازم را برای انتخاب رشته داشته باشید. بوده اند کسانی که علی رغم داشتن رتبه مناسب، در انتخاب رشته موفق عمل نکرده اند و نتوانسته اند به دانشگاه و یا رشته مورد علاقه خود برسند. ما در این مطلب تلاش کرده ایم شما را با انتخاب رشته ریاضی آشنا کنیم تا کمکی برای شما در این زمینه باشد. تیم مشاور کنکور الورتبه به نکات مربوط به انتخاب رشته ریاضی را به شما اموزش داده است.

گام اول در انتخاب رشته ریاضی فیزیک

هنگامی که کارنامه اولیه کنکور منتشر می شود، شما از وضعیت مجاز بودن یا نبودن خود برای انتخاب رشته در دوره های روزانه، شبانه و فرهنگیان، آگاه می شوید و اگر مجاز شده باشید، می توانید ۱۵۰ کد رشته را در انتخاب رشته خود وارد کنید.
اولین گامی که باید بردارید، مطالعه کامل و با دقت دفترچه انتخاب رشته می باشد.گروه ریاضی، اغلب رشته های مهندسی را شامل می شود و همچنین دانش آموزانی که در کنکور این گروه آزمایشی شرکت کرده اند، اغلب تمایل به انتخاب رشته های مهندسی دارند. شما باید دفترچه انتخاب رشته را به خوبی مطالعه کرده و با رشته های مختلف، آشنایی کافی پیدا کنید تا با توجه به علایق و شرایط و رتبه خود، بهترین انتخاب رشته را انجام دهید.

از کاه، کوه نساز

خیلی از دانش آموزان، از انتخاب رشته یک هیولای بزرگ برای خود می سازند و با توجه به نگرانی بیش از حد، انتخاب رشته خود را به دیگران واگذار می کنند و نتیجه مطلوبی کسب نمی کنند. مشورت گرفتن و مشاوره با دیگران در خصوص رشته ها، بسیار مفید است و توصیه می شود، اما هرگز فراموش نکنید که این شما هستید که تصمیم نهایی را باید بگیرید و سرنوشت خود را رقم بزنید. پس از این موضوع غافل نشوید و سعی کنید با مشورت هایی که انجام داده اید، و سنجیدن شرایط و علایق، انتخاب نهایی را خودتان انجام دهید.
این نکته را نیز هرگز فراموش نکنید که برای مشاوره و مشورت، شما باید افرادی که تجربه انتخاب رشته موفق را داشته اند، برای مشورت انتخاب کنید و از مشورت با کسانی که بار علمی کافی ندارند و صرفاً یک نظر شخصی به شما می دهند، خودداری کنید. مهم ترین موضوع در انتخاب رشته کنکور، مسئله الویت بندی در انتخاب رشته کنکور است که اگر اصولی اجرا نکنید در اینده از رشته که در ان قبول شدید پشیمان می شوید، پس خیلی خوب به این موضوع دقت کنید.

ارکان اصلی انتخاب رشته ریاضی

انتخاب رشته، شامل دو رکن اصلی می باشد که به صورت زیر است:
۱) دانشگاه مورد علاقه شما
۲) رشته مورد علاقه شما
پس از مطالعه کامل دفترچه رشته ها، شما باید به ترتیب دو عدد لیست تهیه کنید. لیست اول باید شامل رشته های مورد علاقه شما باشد که باید متناسب با علاقه خود از بالا به پایین، رشته ها را لیست کنید.
لیست دوم نیز شامل دانشگاه ها می باشد که باید نسبت به علاقه خود به اینکه در کدام دانشگاه و کدام شهر تمایل به ادامه تحصیل دارید، از بالا به پایین یک لیست از اسامی دانشگاه ها تهیه کنید.
مثلا لیست رشته ها به ترتیب اولویت ها:
۱) مهندسی مکانیک
۲) مهندسی برق
۳) مهندسی عمران
۴) مهندسی مواد و متالورژی
و ….
و لیست دانشگاه ها هم به ترتیب اولویت ها:
۱) دانشگاه شریف
۲) دانشگاه امیرکبیر
۳) دانشگاه علم و صنعت
۴) دانشگاه تهران

دانشگاه برام مهم تر از رشته هست

برای خیلی از دانش آموزان، قبولی در دانشگاه مورد علاقه شان، مهم تر از رشته تحصیلی است. این دانش آموزان باید ابتدا در اولویت های اول خود، به لیستی که از دانشگاه ها تهیه کرده اند، ارجعیت دهند و ابتدا رشته ها را به ترتیب با کد دانشگاه مورد علاقه خود وارد کنند.
به طور مثال، دانش آموزی با توجه به رتبه خود، علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های شریف و امیرکبیر می باشد و برایش فرقی نمی کند که رشته تحصیلی اش چه رشته ای باشد و فقط دانشگاه برایش مهم است. بنابراین باید لیستی که از رشته ها تهیه کرده را به ترتیب با کد دانشگاه شریف و سپس دانشگاه امیر کبیر وارد کند که ترتیب اولویت ها به صورت زیر می شود:
۱) رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه شریف
۲) مهندسی برق، دانشگاه شریف
۳) مهندسی عمران، دانشگاه شریف
۴) مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه شریف
۵) مهندسی مکانیک، دانشگاه امیرکبیر
۶) مهندسی برق ، دانشگاه امیرکبیر
۷) مهندسی عمران، دانشگاه امیرکبیر
۸) مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه امیرکبیر
و غیره …
رشته برام مهم تر از دانشگاه هست

برخی از دانش آموزان، قبول شدن در رشته مورد علاقه شان از اهمیت بالایی برخوردار است و برایشان تفاوتی ندارد که در چه دانشگاه و چه شهری به ادامه تحصیل بپردازند. این دانش آموزان باید به لیستی که در خصوص اولویت رشته ها تهیه کرده اند، ارجعیت دهند و به ترتیب اولویت، رشته های مورد علاقه خود را با کد دانشگاه های مختلف، وارد کنند.
به طور مثال، دانش آموزی به ترتیب اولویت، علاقه مند به تحصیل در رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی برق می باشد و دانشگاه و محل تحصیل، خیلی برایش فرقی نمی کند. بنابراین باید به ترتیب اولویت، رشته مهندسی مکانیک را با کد تمامی دانشگاه هایی که این رشته را دارا هستند، انتخاب کند و به همین ترتیب، رشته های بعدی را به ترتیب لیست دانشگاه ها وارد کند که به طور مثال به صورت زیر می شود:
۱) رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه شریف
۲) رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه امیرکبیر
۳) رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز
۴) رشته مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان
۵) رشته مهندسی برق، دانشگاه شریف
۶) رشته مهندسی برق، دانشگاه امیرکبیر
۷) رشته مهندسی برق، دانشگاه تبریز
۸) رسته مهندسی برق، دانشگاه سمنان
و غیره ….

نکات کلیدی و کلام آخر درمورد اموزش انتخاب رشته کنکور ریاضی

در خصوص انتخاب رشته، حتماً و حتماً در ابتدا با توجه به رتبه خود، علایق و اولویت های خود از نظر رشته تحصیلی و دانشگاه را شناسایی کنید و به ترتیب یک لیست از هردوی آنها تهیه کنید.
به هنگام وارد کردن کد رشته ها در انتخاب رشته، حتماً به اولویت ها توجه کنید و ترتیب بندی را رعایت کنید، چرا که اگر اولویت های خود را رعایت نکنید، ممکن است در رشته و دانشگاهی که خیلی تمایل نداشته اید پذیرفته شوید، در حالی که با توجه به رتبه خود، می توانستید در رشته و دانشگاه بهتری قبول شوید.
توصیه می شود به هیچ عنوان از اهمیت انتخاب رشته غافل نشوید و با مشورت با افراد آگاه و کسب اطلاعات مناسب در خصوص رشته ها و دانشگاه ها، بهترین انتخاب رشته را انجام دهید و آینده خود را به بهترین نحو ممکن، رقم بزنید. اگر نیاز به نرم افزار انتخاب رشته کنکور رایگان دارید ما در بلاگ معرفی نرم افزار انتخاب رشته کنکور به این موضوع پرداخته ایم.

درباره نویسنــده
فاطمه زهرا شعبانی دانشجوی ارشد رشته مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی هستم و مشاور گروه ریاضی تیم درجه یک الورتبه. ارتباطم با دانش آموزام کاملاً گرم و دوستانه هست و مثل رفیقیم باهم. عاشق کار مشاوره هستم و نسبت به کارم خیلی حس خوبی دارم و در روز تایم زیادی رو صرف یادگیری مطالب آموزشی جدید میکنم که همیشه اطلاعاتم بروز باشه و سطح کارم رو بالا ببرم
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه
captcha

برای سهولت در دسترسی به کانال تلگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد کانال تلگرامی شوید

برای سهولت در دسترسی به پیج اینستاگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد پیج ما شوید