خانه » تســــت زنـــــــی » تست پوششی چیست؟

بلاگ الورتبه

اخبار و اطلاعات کنکور رو از اینجا دنبال کن

تست پوششی چیست؟

زمان مطالعه: دقیقه
تست پوششی

اموزش تست پوششی

برای یک دانش آموزی که قصد موفقیت در کنکور را دارد، تسلط در تست زنی، اصل اول در مسیر موفقیت می باشد. همانطور که می دانید تست زنی شامل انواع گوناگون و مرحله های متفاوتی می باشد. اصلی ترین مراحل برای تسلط در تست زنی، مرحله اول و دوم یعنی تست آموزشی و سپس تست پوششی می باشد.مشاورین ما انواع  تست کنکور را کامل به شما اموزش داده اند. تست آموزشی، نخستین مرحله و اصلی ترین بخش تست زنی است که نقش اصلی در تسلط شما بر روی مطالب دارد و تست پوششی تکمیل کننده آن است که در ادامه به آن می پردازیم.

تست پوششی یعنی چه؟

تست پوششی درواقع تکمیل کننده و مکمل تست آموزشی می باشد. منظور از این جمله این است که شما ابتدا تست آموزشی را کار می کنید و مباحث را پیش می برید و سپس هنگامی که مبحث بعدی را میخواهید شروع کنید، ابتدا چند تست از مباحث قبلی که خوانده اید به طور رندوم کار می کنید و اگر مشکلی بود، آن را رفع می کنید. به عنوان مثال، شما امروز تست های آموزشی فصل اول حسابان را آغاز می کنید و مبحث اول را به پایان می رسانید. سپس روز بعد قبل از شروع تست زنی مبحث دوم، ابتدا چند تست از مبحث اول کار می کنید و سپس مبحث دوم را شروع می کنید. روز بعد نیز قبل از شروع مبحث سوم، ابتدا چند تست از مباحث اول و دوم کار می کنید و سپس سراغ مبحث سوم می روید. این تست هایی که از مبحث قبلی کار می کنید درواقع حالت مروری دارند و تثبیت کننده مطالب قبلی هستند. به این تست های مروری و تثبیت کننده، تست پوششی می گویند.

نحوه زدن تست پوششی(اموزش مرحله به مرحله)

به طور نرمال بهتر است تست پوششی را تا دو مرحله قبلی پیش ببریم. یعنی اگر شما مبحث چهارم درسی را دارید شروع می کنید، بهتر است ابتدا چند تست از مباحث دوم و سوم بزنید و سپس به سراغ مبحث چهارم بروید. اما اگر شمااحساس می کنید که هنوز بر روی مبحث اول تسلط کافی پیدا نکرده اید، بهتر است مبحث چهارم را فعلا پیش نبرید و به حل تست های پوششی سه مبحث قبلی بپردازید.اگر شما احساس کردید که مبحث اول دیگر نیازی به مرور ندارد و تسلط کافی پیدا کرده اید، بهتر است از تست زنی پوششی آن مبحث صرف نظر کنید و مبحث بعدی را پیش ببرید. البته محدودیتی در تعیین مراحل تست پوششی وجود ندارد و شما تا جایی که بر روی مبحثی کامل مسلط نشده اید می توانید تست زنی پوششی آن مباحث را پیش ببرید. اما باید زمان را نیز در نظر بگیرید و با مدیریت مناسب زمان، از برنامه پیشروی مباحث خود، عقب نمانید.

تفاوت اصلی تست آموزشی و پوششی

در تست زنی آموزشی ، شما باید تمام تست ها را به ترتیب پیش ببرید و اگر زمان و وقت کافی نداشتید می توانید به صورت مضربی تست ها را کار کنید ونباید به طور رندوم تست زنی کنید. در اکثر منابع تستی، تست ها به ترتیب از مرحله آسان تا دشوار، طبقه بندی شده اند، بنابراین تاجایی که امکان دارد سعی کنید تست ها را از قلم نندازید.در تست زنی پوششی، لزومی بر حل تمامی تست ها نیست و چون حالت مروری دارد، میتوانید به صورت مضربی و رندوم به حل تست ها بپردازید.فراموش نکنید که شما باید اکثر زمان خود را صرف تست های آموزشی کنید، چرا که یادگیری اصلی شما در تست های آموزشی رخ می دهد و تست های پوششی آن یادگیری را در ذهن شما تثبیت می کند. برای یادگیری تست اموزشی می توانید به بلاگ زیر سر بزنید.

چرا باید از تست پوششی استفاده کنیم؟

دوره و مرور جزو مهم ترین قسمت های مطالعه است که در بازه های زمانی مختلفی صورت می گیرد. مغز انسان برای نگهداری اطلاعات بازه مشخصی دارد بنابراین برخی اطلاعات به مرور از ذهن انسان پاک می شود و تنها با مرور اطلاعات می توانیم جایگاه آن ها را در ذهن خود تثبیت کنیم. طبق نمودار فراموشی هرمان ابینگهاوس(یک روانشناس آلمانی) ما ۱۰۰ درصد مطالب را تنها به هنگام مطالعه و یادگیری به خاطر می سپاریم و سپس با گذشت زمان فراموش می کنیم. تنها در صورت مرور می توانیم جایگاه آن ها را در ذهن خود تثبیت کنیم. برای درک بهتر نمودار زیر  وبلاگ نمودار فراموشی ابینگهاوس  را بخوانید. نمودار فراموشی ابینگاهاوس

برای تست پوششی، چه تعداد تست انتخاب کنیم؟

به طور کلی ۱۵ الی ۲۰ تست برای تست پوششی بهترین انتخاب است. تلاش کنید تست هایی که انتخاب می کنید جزو تست های مادر باشد، یعنی دربرگیرده نکات و فرمول های بیشتری باشد.

چه زمانی از تست پوششی استفاده کنیم؟

۱_ قبل از شروع مبحث جدید ۲_ ۳ روز پس از آموزش ۳_ به هنگام مرور هفتگی ۴_ به هنگام مرور ماهانه ۵_ قبل از آزمون ها کلام آخر ودر آخر فرموش نکنید که موفقیت اصلی شما در کنکور سراسری وابسته به تست زنی می باشد و تست های پوششی نقش کلیدی و اصلی در تثبیت یادگیری شما ایفا میکنند پس به هیچ عنوان از آن ها غافل نشوید و در برنامه روزانه خود حتما به آن ها توجه ویژه ای داشته باشید. اگر تست زنی پوششی را به درستی انجام دهید به شما کمک می کند تا بتوانید یک مرور خوبی از مطالب داشته باشید و در دوران جمع بندی با مشکل مواجه نشوید و مباحث را فراموش نکنید.

3 پاسخ

  1. سلام ممنون از وبلاگ خوبتون
    یه سوال داشتم از مشاورین الورتبه
    روزانه باید چنتا تست پوششی برای هر درس زد،معیار خاصی وجود داره؟

  2. سلام من با این روش تست پوششی که گفتید رفتم جلو خیلی مطالعه با کیفیت تری دارم
    ممنون ازتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای سهولت در دسترسی به کانال تلگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد کانال تلگرامی شوید

برای سهولت در دسترسی به پیج اینستاگرام الورتبه لطفا کد QR زیر را با گوشی هوشمند خود اسکن کنید و مستقیما وارد پیج ما شوید