روش درست تحلیل ازمون
- دسته بندی: آزمون و تحلیل آزمون
- نویسنده: فاطمه عباسی
- زمان مطالعه: 4 دقیقه
- انتشار:
- بروز شده در: ۵ آذر ۱۴۰۲
اگر هنوز فکر میکنید تحلیل آزمون کمک چندانی در افزایش تراز شما در آزمون های بعدی و بلند مدت نمی کند باید بگویم همین ذهنیت دلیل بزرگی برای عدم پیشرفت در تراز شما است.
تحلیل آزمون حتی از خود آزمون تاثیرات مهم تر و عمیق تری بر روند پیشرفت شما در ماراتون کنکور دارد.ما در این بلاگ به طور کامل روش تحیل ازمون قراره الورتبه به شما اموزش بده.
فهرست مطالب
Toggleصفر تا صد تحلیل ازمون
هر آزمون از دو دسته سوال تشکیل شده است:
- سوالاتی که به آن ها پاسخ درست میدهید
- سوالاتی که جواب آن ها را نمیدانید و یا به آن ها پاسخ نمیدهید یا پاسخی که در پاسخنامه وارد میکنید نادرست است
شما با حل سوالاتی که پاسخ آن ها را میدانید به تثبیت و تسلط سوالات و مباحثی که قبلا هم آن ها را به خوبی یاد داشتید، میپردازید و درصدها و تراز آزمون را در حد فعلی نگه میدارید. اما با تحلیل آزمون درست، نادانسته ها را شناسایی و به رفع مباحثی که تسلط کافی بر آن ها نداشته اید پرداخته و به بالا بردن درصد های خود در آزمون های بعدی و در نهایت کنکور سراسری کمک مینمایید. حالا که به اهمیت بالای تحلیل درست آزمون پی بردیم باید بدانیم:
مدت زمان استاندارد برای تحلیل آزمون چقدر است؟
مدت زمان تحلیل آزمون به عوامل مختلفی از جمله ویژگی های آزمون و تسلط شما بر مباحث آزمون بستگی دارد. با توجه به این عوامل ممکن است مدت زمان تحلیل آزمون از ۴ ساعت تا ۱۰ ساعت طول بیانجامد. به عنوان مثال اگر آزمونی که تحلیل میکنید آزمون مبحثی با تعداد مباحث اندک و سختی سوالات آسان باشد این تحلیل حتی میتواند در ۴ الی ۶ ساعت تمام شود اما اگر آزمونی که در حال تحلیل آن هستید از نوع آزمون های جامع با مباحث متنوع باشد شاید تحلیل آزمون شما تا ۱۰ ساعت هم زمان ببرد.
بهترین شیوه تحلیل آزمون چیست؟
انواع تحلیل آزمون:
به طور کلی دو نوع تحلیل داریم:
تحلیل تکنیکی و تحلیل علمی
تحلیل تکنیکی یعنی به بررسی ایرادات غیرعلمی آزمون بپردازیم. به عنوان مثال دلیل بی دقتی ها و عدم تسلط در هر درس را بیابیم و روی برگه ای آن را یادداشت نماییم.
تحلیل علمی یعنی تک تک سوالات آزمون را از لحاظ علمی بررسی نماییم.
بدین منظور برای دروس حفظی و مفهومی مثل زیست و حفظیات شیمی برای سوالات غلط و نزده در ابتدا بایستی دلیل نادرستی را از پاسخنامه بخوانیم. سپس قسمت مربوطه را از کتاب درسی پیدا کرده و پاراگراف مربوط به سوال را از کتاب درسی مجدد مطالعه و بررسی نماییم.
سپس اگر دیدیم سوال غلط یا نزده جزو سوالات مهم، سخت، نکته دار و ترکیبی است (به این نوع تست ها، تست مادر گفته می شود) آن سوال و پاسخ آن را در دفتر تحلیل آزمون خود یادداشت می نماییم.
برای دروس مسئله محور مثل ریاضی، فیزیک و مسائل شیمی مجدد سوالات غلط و نزده را پیدا کرده، در ابتدا بایستی دلیل نادرستی را از پاسخنامه بخوانیم. سپس از همان تیپ سوال از منبعی به جز آزمون به اندازه کافی سوال حل کنیم تا به روش حل آن تیپ سوال مسلط شویم(معمولا بعد از حل ۴ الی ۱۰ سوال به این تسلط خواهید رسید.) سپس اگر تست از نوع تست های مادر بود میتوانید آن تست را در دفتر تحلیل آزمون خود یادداشت کنید و در دوران مرور به بررسی دفتر تحلیل آزمون بپردازید.
نکته: حتما هنگام تحلیل آزمون نیم نگاهی به سوالات درست خود داشته باشید. اگر به صورت اتفاقی و نه بر مبنای تسلط، سوالی را درست زده بودید آن سوال نیز نیازمند تحلیل میباشد.
اگر فرصت کافی برای تحلیل آزمون ندارید و وقتتان اندک است:
میتوانید دفترچه سوال و پاسخنامه را به هم متصل کنید و تنها کنار سوالات مادر علامت به خصوصی بزنید و در پاسخنامه بخش های مهم را هایلایت نمایید تا با ننوشتن سوالات در دفتر تحلیل آزمون کمی در وقت خود صرفه جویی کنید. روش دوم آن است که میتوانید فقط سوالات مادر را از دفترچه آزمون جدا کرده و در دفتر تحلیل آزمون بچسبانید. اما توجه کنید اگر فرصت کافی دارید، نوشتن سوالات نکته دار آزمون در دفتر تحلیل آزمون اولویت دارد.
دفتر تحلیل آزمون را در چه بازه هایی باید مرور کنیم؟
این دفتر بایستی قبل از آزمون های جامع و در دوران جمع بندی چندین بار مرور شود. قطعا بعد از مرور به معجزه دفتر تحلیل آزمون پی خواهید برد.
روش تحلیل آزمون رتبه های برتر
در ادامه چندین روش تحلیل ازمون رتبه های برتر رو بر اساس گفت گو هایی که رتبه های برتر در سایت های مختلف از جمله قلم چی و سنجش و…. داشتند برای شما به طور خلاصه اماده کرده ایم.
سپهر رحمان زاده رتبه ۴۳ کنکور در گفت گو با سایت قلم چی گفته است:
من تمام تستها را بررسی میکردم. برایم بسیار مهم بود که حتی پاسخ تستهایی را که درست زده بودم، تحلیل کنم. از روی نکات هیچ تستی عبور نمیکردم. البته اگر زمانم برای تحلیل کم بود اولویت را به نزدهها و غلطهایم میدادم و بعد به سراغ تستهای نکتهداری میرفتم که در هنگام آزموندادن علامتدار کرده بودم. تستهایی وجود داشت که گزینهی صحیح را علامت زده بودم، اما در سایر گزینهها برای من نکات جدیدی وجود داشت که بهتر بود آنها را در مرحلهی تحلیل یاد بگیرم.